İpek Özkök Fan Forum Resim Biyografi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İpek Özkök Fan Forum Resim Biyografi

İpek Özkök Fan Forum Resim Biyografi Gece Gündüz Dizisi
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Etli Pazı Sarması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Pipiliano
Üye
Üye
Pipiliano


Mesaj Sayısı : 194
Kayıt tarihi : 23/07/08

Etli Pazı Sarması Empty
MesajKonu: Etli Pazı Sarması   Etli Pazı Sarması Icon_minitimeCuma Ocak 30, 2009 8:33 pm

MALZEMELER
2 bağ pazı

İç harcı için gerekli olan malzemeler
Yarım kg. kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle pazıları yıkayalım. Bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayalım. Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım. Bunun için soğanı yemeklik, tavla zarı gibi doğrayalım. Pirinç, ince kıyılmış dereotu, ince kıyılmış maydanoz, kuru fesleğen, tuz ve karabiberi de ilave edelim. Tuz ve karabiberi serpiştirelim. Tüm bu malzemeyi kıymaya ilave ederek iyice karıştıralım. Pazı yapraklarının saplarını keselim ama atmayalım. Yaprakları büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine bir tatlı kaşığı harçtan koyarak, rulo şeklinde saralım. Tencerenin en altına pazı saplarını dizelim. Üzerine dolma sarmalarını yerleştirelim. 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, üzerine dökelim. Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalar bölerek koyalım. En az 30 dakika kadar pişirelim. Arzuya göre yoğurtla servise sunabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Etli Pazı Sarması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
İpek Özkök Fan Forum Resim Biyografi :: Kültür-Sanat :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: