İpek Özkök Fan Forum Resim Biyografi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İpek Özkök Fan Forum Resim Biyografi

İpek Özkök Fan Forum Resim Biyografi Gece Gündüz Dizisi
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Aşkın Doruğu (6 Kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Pipiliano
Üye
Üye
Pipiliano


Mesaj Sayısı : 194
Kayıt tarihi : 23/07/08

Aşkın Doruğu (6 Kişilik) Empty
MesajKonu: Aşkın Doruğu (6 Kişilik)   Aşkın Doruğu (6 Kişilik) Icon_minitimeCuma Ocak 30, 2009 8:31 pm

MALZEMELER
2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
1 Defne Yaprağı
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.
Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Aşkın Doruğu (6 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
İpek Özkök Fan Forum Resim Biyografi :: Kültür-Sanat :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: